Εύκολες και νόστιμες κοτοκροκέτες με ντιπ γιαουρτιού.Μια υπέροχη συνταγή ,που προέρχεται από τη Βραζιλία,για ένα έδεσμα που πραγματικά θα απολαύσετε με την οικογένειά σας.Δροσερό και ελαφρύ,ιδανικό για το καλοκαιρινό τραπέζι!
Υλικα που θα χρειαστειτε:
Για τις κοτοκροκέτες:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κύβους Zωμού Κότας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
χυμό 1/2 λεμονιού ή λάιμ
Βιτάμ για το τηγάνισμα
τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
Για το dip:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
80 ml κρέμα γαλάκτος
1κ.γ. κολίανδρο τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού
Εκτελεση συνταγης:
Για τις κοτοκροκέτες: Σε μία κατσαρόλα, βράζετε 3/4 του λίτρου νερό, προσθέτετε τους δύο Ζωμούς Κότας και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Βάζετε μέσα στο ζωμό και τα φιλέτα σας και τα σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά. Αφού βράσουν τα σουρώνετε* και τα ψιλοκόβετε με το χέρι ή με μπλέντερ χειρός, προσέχοντας όμως, να μη λιώσουν.
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με μία κουταλιά της σούπας Βιτάμ.
Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα φιλέτα σας μαζί με το τυρί κρέμα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού ή λάιμ. Καλύπτετε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθετε κροκέτες δίνοντάς τους ένα μακρόστενο σχήμα. Τέλος, πανάρετε την κάθε κροκέτα με την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι ή φρυτέζα τις κροκέτες σας σε μπόλικο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Για το dip: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Διατηρείτε το dipσας, στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε με τις κοτοκροκέτες σας.