Ινδική Κουζίνα

Κοτόπουλο Βεγγάλης με κάρυ και πατάτες

Κοτόπουλο Βεγγάλης με κάρυ και πατάτες

Κοτόπουλο Βεγγάλης με κάρυ και πατάτες: Μια νόστιμη αυθεντική ινδική συνταγή κοτόπουλου κάρυ. Ενα πιάτο πολύ αγαπητό στην Ινδία, που θα το αγαπήσετε σίγουρα κι εσείς. Αν θέλετε μια πιο κρεμώδη και λεία σάλτσα, ρίξτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες πριν προσθέσετε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ-σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε την πάστα τζίντζερ-σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Βάλτε τις ντομάτες στο μείγμα και μαγειρέψτε τις μέχρι να πολτοποιηθούν, για 5 με 10 λεπτά. Πασπαλίστε με το πιπέρι καγιέν, τη σκόνη κάρυ, το garam masala, τον κουρκουμά και το κύμινο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο μείγμα στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 20 λεπτά. Ρίξτε τον κόλιαντρο πάνω από το μείγμα και συνεχίστε να σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη!