Ελληνική Κουζίνα

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί κρέμα

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί κρέμα

Δοκιμάστε αυτή την ελληνική συνταγή για να ετοιμάσετε κοτόπουλο γεμιστό με τυρί κρέμα. Ένα νόστιμο κρεμώδες μείγμα ελληνικών γεύσεων μέσα σε φιλέτα κοτόπουλου. Ενα υπέροχο πιάτο με απλή προετοιμασία, που θα σας ενθουσιάσει! Πειραματιστείτε με τη γέμιση και βάλτε υλικά που σας εμπνέουν και σας αρέσουν. Σερβίρετέ το με ελληνική σαλάτα ή συνοδευτικό της επιλογής σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 φιλέτα κοτόπουλου
1 δοχείο (250 γραμμάρια) τυρί κρέμα
¾ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κουτί (180 γραμμάρια) ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
¼ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την λαδώνουμε ελαφρά.

Βήμα 2
Κόψτε κάθε φιλέτο κοτόπουλου από τη μία πλευρά μέχρι τη μέση οριζόντια έως 1,5 εκατοστό από την άλλη πλευρά. Ανοίξτε τις δύο πλευρές και απλώστε τις σαν ανοιχτό βιβλίο.

Βήμα 3
Βάζουμε το τυρί κρέμα, τη φέτα, την ντομάτα, τις ελιές, το κρεμμύδι και το σπανάκι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε ένα κουτάλι από αυτό το μείγμα στη 1 πλευρά από κάθε ανοιχτό στήθος κοτόπουλου. Διπλώστε κάθε φιλέτο κοτόπουλου ώστε να είναι κλειστό και τοποθετήστε το σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4
Ψήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στην προθερμασμένη σχάρα μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 15 με 20 λεπτά. Αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο κέντρο του φιλέτου θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 75 βαθμούς Κελσίου.

Σημείωση του Μάγειρα:
Το σπανάκι και το κρεμμύδι είναι καλύτερα ψιλοκομμένα σε ένα μίξερ.

Καλή όρεξη!