Κινέζικη Κουζίνα

Αργοψημένη κοκκινιστή χοιρινή κοιλιά

Αργοψημένη κοκκινιστή χοιρινή κοιλιά

Η κοκκινιστή χοιρινή κοιλιά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σπιτικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Σχεδόν ποτέ δεν βρίσκεις αυτό το πιάτο στα εστιατόρια, γιατί χρειάζεται πολύ χρόνο να μαγειρευτεί και γιατί είναι υπέροχα λιπαρό. Σερβίρετε με ρύζι στον ατμό και λαχανικά της επιλογής σας. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

700 γραμμάρια χοιρινή κοιλιά, κομμένη σε μικρά κομματάκια
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μαύρη σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι κρασί από ρύζι
¼ φλιτζάνι ελαφριά σάλτσα σόγιας
4 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
4 φέτες φρέσκο τζίντζερ
4 λοβοί από αστεροειδή γλυκάνισο
νερό
½ συσκευασία (250 γραμμάρια) υποκατάστατο χορτοφαγικού κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους (Προαιρετικό)
6 βραστά αυγά, καθαρισμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε την χοιρινή κοιλιά. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και την καστανή ζάχαρη σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε το χοιρινό και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τη σκούρα σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Μεταφέρετε το μείγμα χοιρινού σε μια κατσαρόλα αργού ψησίματος. Προσθέστε το κρασί από ρύζι, την ελαφριά σάλτσα σόγιας, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει μόνο το χοιρινό.

Βήμα 4
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό, περίπου για 6 ώρες. Προσθέστε το υποκατάστατο κοτόπουλου, τα βραστά αυγά και περισσότερο νερό για να το καλύψετε.

Βήμα 5
Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι τα αυγά να απορροφήσουν το υγρό μαγειρέματος, περιστρέφοντάς τα στη μέση του χρόνου, περίπου για 1 ώρα ακόμη.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Χρησιμοποιήστε κρυσταλλική ζάχαρη αντί για καστανή ζάχαρη αν την έχετε.

Αν θέλετε, αντικαταστήστε το κρασί ρυζιού με ξηρό σέρι. Αν θέλετε, αντικαταστήστε το νερό με ζωμό κοτόπουλου.

Αν προτιμάτε, αντικαταστήστε το χορτοφαγικό κοτόπουλο με τζούρες ή τούφες τόφου.

Καλή όρεξη!