Ιταλική Κουζίνα

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Αν σας ήρθε η όρεξη να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό κοτόπουλο, δείτε αυτή την αυθεντική ιταλική συνταγή για κοτόπουλο με ζυμαρικά βίδες και παρμεζάνα. Ενα εύκολο και γρήγορο πιάτο που θα σας αρέσει πάρα πολύ. Η τριμμένη παρμεζάνα και η σάλτσα μαρινάρα απογειώνουν την γεύση αυτού του λαχταριστού πιάτου!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια ζυμαρικά ροτίνι (βίδες)
1 κονσέρβα (350 γραμμάρια) κομμάτια κοτόπουλου
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε ένα φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα ροτίνι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, αλλά να είναι ακόμα σφιχτά, για περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά στο τρυπητό.

Βήμα 3
Ρίχνουμε τα ροτίνι, το κοτόπουλο και το τυρί μοτσαρέλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε τη σάλτσα μαρινάρας πάνω από το μείγμα των ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί, περίπου για 35 λεπτά. Ετοιμο!

Καλή όρεξη!