Κινέζικη Κουζίνα

Κοτόπουλο με σουσάμι

Κοτόπουλο με σουσάμι

Κοτόπουλο με σουσάμι: Μια εξαιρετική συνταγή της κινεζικής κουζίνας για ένα υπέροχο και γευστικότατο πιάτο με σουσάμι και λάδι, λαχανικά, κρασί από ρύζι και μπαχαρικά. Ένα μαριναρισμένο πιάτο κοτόπουλου, με συνδυασμό πολλών υλικών, όπου ξεχωρίζει η γεύση του σουσαμιού που θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας κρασί από ρύζι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 παύλα σάλτσα καυτερής πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
120 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 1-1,5 εκατοστού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Για να φτιάξετε μαρινάδα
: Σε ένα πιάτο ή μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουερ με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Σκεπάζετε το πιάτο και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3 με 4 ώρες.

Βήμα 2
Σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε το σουσάμι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας το γουόκ, μέχρι οι σπόροι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάλτε τους σπόρους σουσαμιού και αφήστε τους στην άκρη.

Βήμα 3
Στο ίδιο γουόκ ή τηγάνι προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το φυτικό λάδι και ζεσταίνουμε αργά. Στραγγίζετε το κοτόπουλο, κρατώντας τη μαρινάδα και τηγανίζετε τα κομμάτια κοτόπουλου στο γουόκ, μερικά κομμάτια τη φορά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4
Προσθέστε τα μανιτάρια και την πράσινη πιπεριά στο ίδιο γουόκ ή τηγάνι και ανακατέψτε για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τσιγαρίστε για 1 λεπτό ακόμα. Ξαναβάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο γουόκ, μαζί με την κρατημένη μαρινάδα, και ανακατέψτε σε μέτρια δυνατή φωτιά για άλλα 2 με 3 λεπτά ή μέχρι τα υλικά να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με το γλάσο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!