Άλλη μια εκπληκτική αμερικάνικη συνταγή είναι το κοτόπουλο με φασόλια και τσίλι! Όταν ο καιρός είναι κρύος στην Καλιφόρνια, αυτό το ζεστό πιάτο κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω! Είναι υπέροχη συνταγή να τη φτιάχνετε όποτε υπάρχει υπόλοιπο κοτόπουλου ή γαλοπούλας! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους κύβους ντομάτας με μικρά ντοματάκια, τα οποία γίνονται εξίσου ζουμερά! Εάν θέλετε η σούπα να είναι πιο πικάντικη, μπορείτε να προσθέσετε μερικές κόκκινες νιφάδες τσίλι ή σάλσα. Σερβίρετε με τα παρακάτω για να διαλέξουν οι καλεσμένοι σας με τι θέλουν να το συνοδεύσουν: λάιμ, κόλιαντρο, τυρί, αβοκάντο, ξινή κρέμα και τσιπς.
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 κουταλιές φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ζωμό κοτόπουλου
1 κονσέρβα ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κονσέρνα τεμαχισμένες ντομάτες
1 κονσέρβα πράσινο τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 φρέσκα καλαμπόκια (ολόκληρα)
1 κιλό ψημένο κρέας κοτόπουλου (κομμένο σε κύβους)
1 κονσέρβα λευκά φασόλια
1 αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το ζωμό, τις ντομάτες, τις ντομάτες, τα τσίλι και τα μπαχαρικά. Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε καλαμπόκι, κοτόπουλο και φασόλια. Σιγοβράστε 5 λεπτά. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά
Μερίδες: 9
Μάθετε για το γενικό τεστ αλωπεκίας