Ιταλική Κουζίνα

Κοτόπουλο Μιλάνου

Κοτόπουλο Μιλάνου

Κοτόπουλο Μιλάνου: Ένα νόστιμο πιάτο της ιταλικής κουζίνας, με ζυμαρικά φετουτσίνι και κοτόπουλο με σκόρδο, λιαστή ντομάτα και φρέσκο βασιλικό. Χρησιμοποιήστε τις ξηρές συσκευασμένες λιαστές ντομάτες αντί για τις συσκευασμένες σε ελαιόλαδο. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί, σκεπασμένη, για μια μέρα στο ψυγείο και μπορούμε να την ζεστάνουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ζωμό κότας, χωρισμένο
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
1/2 κιλό φιλέτα κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια ζυμαρικά φετουτσίνι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες και 3/4 φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Προσθέστε την κρέμα και αφήστε να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.

Βήμα 2
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο. Πιέζετε το κοτόπουλο περιστασιακά με μια τρυπητή σπάτουλα. Μαγειρέψτε για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι το κρέας να γίνει ελαστικό και να μην είναι πλέον ροζ μέσα. Βγάζουμε τα φιλέτα, τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Πετάξτε το λίπος από το τηγάνι.

Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάλτε 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου να βράσει, ανακατεύοντας συχνά. Χαμηλώστε ελαφρά τη φωτιά και προσθέστε τη σάλτσα κρέμας. Ρίχνουμε τον βασιλικό

Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά φετουτσίνι και μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Στραγγίζουμε, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με 3 με 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα.

Βήμα 5
Κόβουμε κάθε φιλέτο σε 2 με 3 διαγώνιες φέτες. Ξαναζεσταίνετε τη σάλτσα απαλά αν χρειάζεται. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα σερβιρίσματος. Πάνω από το κοτόπουλο περιχύνουμε την σάλτσα. Σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!