Γερμανική Κουζίνα

Κοτόπουλο amish με νουντλς αυγών

Κοτόπουλο amish με νουντλς αυγών

Κοτόπουλο amish με νουντλς αυγών: Δοκιμάστε αυτή την γερμανική συνταγή, για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο γεύμα. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για μια απλή συνταγή για κοτόπιτα. Δεν είναι πολύ σαν πίτα, αλλά ένα πολύ κλασικό γερμανικό/amish πιάτο. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά της αρεσκείας σας, π.χ. καρότα, αλλά αυτή η συνταγή είναι με την πολύ απλή – και φθηνή- εκδοχή!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό κοτόπουλο ψητό
8 φλιτζάνια νερό
1 κουτί (800 γραμμάρια) ζωμός κοτόπουλου με χαμηλά λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
3 μεγάλες πατάτες φούρνου, καθαρισμένες
1 συσκευασία (300 γραμμάρια) πλατιές νουντλς αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων χωρίς αλάτι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με αρκετό νερό για να το σκεπάσει. Αφήστε το να πάρει μια βράση, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι το κρέας κοτόπουλου να αφαιρείται εύκολα από τα κόκαλα, περίπου για 35 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο μια φορά σε αυτό το διάστημα, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Η κοπή του κοτόπουλου σε κομμάτια μπορεί να επιταχύνει λίγο τη διαδικασία μαγειρέματος.

Βήμα 2
Όσο μαγειρεύεται το κοτόπουλο, κόψτε δύο από τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και την άλλη σε πολύ μικρούς κύβους.

Βήμα 3
Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, αφαιρέστε το από το νερό. Αφαιρέστε το δέρμα και βάλτε όλο το κρέας κοτόπουλου σε ένα ξεχωριστό πιάτο. Κόψτε το κρέας σε μακριές φέτες. Κρατήστε το νερό μαγειρέματος σε ξεχωριστό δοχείο. Πετάξτε το δέρμα και τα κόκαλα του κοτόπουλου.

Βήμα 4
Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε 2 έως 3 φλιτζάνια από το νερό που έχετε κρατήσει. Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες. Προσθέστε άλλα 3 φλιτζάνια από το νερό του κοτόπουλου και τα νουντλς. Προσθέτουμε το μείγμα καρυκευμάτων, το αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα νουντλς και να διαλυθούν τα μικρά κομμάτια πατάτας.

Καλή όρεξη!