Ινδική Κουζίνα

Τηγανητό κουνουπίδι με σάλτσα Manchurian

Τηγανητό κουνουπίδι με σάλτσα Manchurian

Τηγανητό κουνουπίδι με σάλτσα Manchurian: Μια παραδοσιακή ινδική συνταγή, για ένα πιάτο, από τα πιο αγαπημένα που σερβίρονται συχνά στα ινδικά εστιατόρια. Ένα πικάντικο ασιατικό πιάτο που σίγουρα θα αρέσει στην οικογένειά σας και θα την κάνει να θέλει περισσότερο! Μπορείτε αν θέλετε να ψήσετε, αντί να τηγανίσετε το κουνουπίδι, για να μειώσετε τις θερμίδες. Λάβετε υπόψη όμως, ότι το ψήσιμο θα αφαιρέσει την τραγανότητα του τηγανισμένου κουνουπιδιού.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Τηγανητό κουνουπίδι:
λάδι για τηγάνισμα
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι καλαμποκιού
⅓ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
15 κομμάτια κουνουπιδιού
Σάλτσα Manchurian:
¾ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι καλαμποκιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα τσίλι-σκόρδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις τρείς κουταλιές σιμιγδάλι καλαμποκιού, το νερό, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι για να φτιάξουμε ένα παχύρρευστο χυλό. Ρίξτε τα κομμάτια κουνουπιδιού και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν.

Βήμα 3
Τηγανίζουμε το κουνουπίδι μερικές φέτες κάθε φορά μέχρι να ροδίσει, περίπου για 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4
Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών με 1 κουταλιά σιμιγδάλι καλαμποκιού σε ένα μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ, τη σάλτσα τσίλι-σκόρδο και το αλάτι.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε το μείγμα σιμιγδαλιού καλαμποκιού και μαγειρέψτε 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει πολύ, περίπου για 10 λεπτά. Βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Βήμα 6
Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το τηγανισμένο κουνουπίδι και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!