Το κοτόπουλο marsala είναι μια ιταλική συνταγή για τρυφερά τηγανητά φιλέτα κοτόπουλου σε γλυκό κρασί Marsala και σάλτσα μανιταριών. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και εύκολα για ένα βραδινό δείπνο και αρκετά εκλεπτυσμένο για παρέα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις για επικάλυψη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 φιλέτα κοτόπουλου χτυπημένα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι κρασί Marsala
¼ φλιτζάνι σέρι μαγειρέματος
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Βάλτε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε λάδι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, και το ροδίζουμε ελαφρά. Αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Περιχύνουμε με κρασί και σέρι. Σκεπάστε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Σερβίρετε.
Καλή όρεξη!