Μια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε αυτό το κλασικό κοτόπουλο moo shu στο σπίτι, αντί να παραγγείλετε φαγητό σε πακέτο. Είναι απλό και γεμάτο γεύση. Σερβίρετέ το πάνω από ρύζι ή αν προτιμάτε, πάνω από κινέζικες τηγανίτες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
3 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
2 αυγά χτυπημένα
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
1 κουτί (120 γραμμάρια περίπου) μανιτάρια σιτάκε κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κρασί σέρι
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε μαζί 2 κουταλιές της σούπας νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο και το καλαμποκάλευρο μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα στρειδιών και τη σάλτσα σόγιας μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να σφίξει και να δέσει, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα κοτόπουλου στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 6 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να τρέξουν οι χυμοί τους, περίπου 6 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 5
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λάχανο, τα μανιτάρια shiitake, το σκόρδο και το σέρι. Μαγειρέψτε μέχρι το λάχανο να αρχίσει να μαραίνεται, για περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 6
Προσθέστε το κοτόπουλο, τα αυγά και το μείγμα σάλτσας στο μείγμα του λάχανου. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε μέσα τα πράσινα κρεμμυδάκια και σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!