Ιταλική Κουζίνα

Κοτόπουλο piccata

Κοτόπουλο piccata

Δοκιμάστε αυτή την ξεχωριστή ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε κοτόπουλο piccata. Αυτά τα γρήγορα και εύκολα τηγανητά φιλέτα κοτόπουλου ολοκληρώνονται με μια απλή σάλτσα με κάπαρη, βούτυρο, λευκό κρασί και χυμό λεμονιού. Θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φιλέτα κοτόπουλου
πιπέρι καγιέν
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρές φέτες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 στρώσεις πλαστικής μεμβράνης και πατήστε τα να έχουν πάχος περίπου 1-1,5 εκατοστών

Βήμα 2
Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές του στήθους κοτόπουλου με καγιέν, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ρίξτε ελαφρά το αλεύρι και τινάξτε καλά.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε το σε ένα πιάτο.

Βήμα 4
Ρίξτε την κάπαρη στο λάδι, σπάζοντάς την ελαφρά για να απελευθερωθεί άλμη, μέχρι να ζεσταθεί, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 5
Ρίχνουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι. Ξύστε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήστε το στη φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου για 2 λεπτά.

Βήμα 6
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το νερό και το βούτυρο στο κρασί. Τηγανίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς για να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα, περίπου για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στη σάλτσα τον μαϊντανό.

Βήμα 7
Ξαναβάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθούν, για 1 με 2 λεπτά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα με κουτάλι από πάνω.

Καλή όρεξη!