Vegan Κουζίνα, Ελληνική Κουζίνα

Λαχανοσαλάτα

Λαχανοσαλάτα

Ισως η πιο απλή vegan συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η λαχανοσαλάτα είναι από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες στα ελληνικά σπίτια, ειδικά τον χειμώνα. Το τραγανό τριμμένο λάχανο είναι το κύριο συστατικό και συνδυάζεται υπέροχα με λίγο τριμμένο καρότο, αν και αυτό είναι προαιρετικό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φλιτζάνια λάχανο τριμμένο
1 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βάλτε το λάχανο, τα καρότα, το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρουμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο για να σερβίρουμε αργότερα.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Η ποσότητα του ελαιολάδου και του ξιδιού είναι θέμα γούστου. Μπορείτε αν θέλετε να ξεκινήστε με τη μισή ποσότητα που αναφέρεται, και προσθέστε περισσότερο, δοκιμάζοντας στην πορεία. Η σαλάτα θα διατηρηθεί για 2 με 3 μέρες στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!