Μακαρόνια με κιμά. Μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια που συνδυάζει τα μακαρόνια που περιέχουν υδρατάνθρακες για ενέργεια και το κρέας που περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αξιοποιήσιμο σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ένα γευστικό και γρήγορο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
1/2 κιλό μακαρόνια -ή ζυμαρικά- της αρεσκείας σας
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντομάτες κονκασέ ή τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί κόκκινο
Λίγο κύμινο [προαιρετικά]
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια
Εκτελεση συνταγης:
Ζεσταίνετε το λάδι στη κατσαρόλα, βάζετε το κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με ένα πιρούνι για να γίνει σπυρωτός.
Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Όταν τσιγαρισθούν το κρεμμύδι και το σκόρδο «σβύνουμε» με το κρασί .
Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε όλα τα προαναφερόμενα στα υλικά συνταγής καρυκεύματα και τέλος τις ντομάτες , το ντοματοχυμό και λίγο ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30΄περίπου.
Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους, προσέχοντας να μην τα παραβράσετε.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα «ζεματάτε» με βούτυρο ή ρίχνετε ελαιόλαδο.
Σερβίρετε τα μακαρόνια, μοιράζετε από πάνω το κιμά και πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr