Μια υπέροχη συνταγή για μαλακά μπισκότα σοκολάτας με υπέροχη υφή και γεύση!Ιδανικά για καφέ,κολατσιό στο σχολείο αλλά και πάρτυ! Αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε…
Yλικα που θα χρειαστειτε:
50 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι
Eκτελεση συνταγης:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το χυμό σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και με ένα άλλο τις σπρώχνουμε στη λαμαρίνα. Σχηματίζουμε έτσι σειρές από μπισκότα. Επειδή απλώνουν αρκετά, αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους. Για να μην απλώσουν, μπορούμε να τα βάλουμε σε καραμελόχορτα ή σε φόρμες σιλικόνης.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° – 170° C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr