Ελληνική Κουζίνα

Μανιτάρια κρασάτα

Μανιτάρια κρασάτα

Μια συνταγή για μανιτάρια κρασάτα που θα τα απολαύσετε είτε μόνα τους σαν μεζέ και ορεκτικό ή σαν γαρνιτούρα στα μπιφτέκια και τις μπριζόλες σας.Τα μανιτάρια δίνουν μια ανάλαφρη,γευστική νότα στο τραπέζι σας!

Yλικα που θα χρειαστειτε:

500 γραμμ. διάφορα μανιτάρια

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Eκτελεση συνταγης:

Κόβουμε τα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος τους.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση στο ζουμί, που αφήνουν τα μανιτάρια και τα σερβίρουμε ζεστά με λίγη ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρετε ως γαρνιτούρα στη μπριζόλα σας ή ως ξεχωριστό πιάτο!

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr