Ελληνική Κουζίνα

Αφράτη σοκολατόπιτα με καρύδια

Αφράτη σοκολατόπιτα με καρύδια

Μια συνταγή για μια αφράτη σοκολατόπιτα με καρύδια σωστή … σο…κόλαση για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!Ιδανική για οποιοδήποτε τραπέζι!

Yλικα που θα χρειαστειτε:

225γρ. βούτυρο

225γρ. κουβερτούρα

450γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 αβγά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

150γρ. αλεύρι, μαλακό

75γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)

500γρ. λιωμένη κουβερτούρα

750γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Eκτελεση συνταγης:

Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Έπειτα, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.

Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 ΄ περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και βράζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Έπειτα ρίχνετε από πάνω σταδιακά την καυτή κρέμα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Μόλις βγει από το φούρνο ζεστή η σοκολατόπιτα την περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Μπορείτε να χονδροκόψετε τα καρύδια ώστε να είναι πιο χονδρά και ορατά στην σοκολόπιτά σας…

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr