Ελληνική Κουζίνα

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μια συνταγή για πεντανόστιμη μανιταρόσουπα βελουτέ που σίγουρα θα την απολαύσετε οι λάτρεις των μανιταριών.Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!

Υλικα που θα χρειαστείτε:

1 κιλό μανιτάρια λευκά ή ότι άλλα μανιτάρια σας αρέσουν

½ κρεμμύδι ξερό τριμμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό

100 γρ. βούτυρο -βιτάμ

ελαιόλαδο

2 ζωμοί κότας

1½ λίτρο καυτό νερό

3-4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml κρέμα γάλακτος

3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι και πιπέρι

Εκτελεση συνταγης:

  1. Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του βιτάμ και λίγο λάδι, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις φέτες και τα τρίμματα των μανιταριών και το τριμμένο κρεμμύδι.
  3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε κατά περιόδους και κλείνουμε με καπάκι έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν.
  4. Συμπληρώνουμε με το καυτό νερό και ζωμούς κότας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε 4-6 κουταλιές νερό και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας αραιός χυλός. Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό στη σούπα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να μη μας σβολιάσει.
  5. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βιτάμ και ανακατεύουμε για να αποκτήσει η σούπα μας γυαλιστερή υφή, χρώμα και γεύση.
  6.  Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοψημένα κρουτόνς.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr