Και όμως τα μαύρα φασόλια με μπέϊκον προέρχονται από τη Βραζιλία! Η βραζιλιάνικη απάντηση στα φασόλια! Ένα εκπληκτικό και νόστιμο συνοδευτικό πιάτο, το οποίο επίσης να σερβίρετε ως κύριο πιάτο συνοδευμένο με ρύζι!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 συσκευασία ξηρά μαύρα φασόλια
2 ½ λίτρα νερού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, τεμαχισμένη σε κύβους
1 καρότο, τεμαχισμένο σε κύβους
½ λωρίδες μπέικον, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βάλτε τα φασόλια σε ένα δοχείο με αρκετό νερό για να το καλύψετε και μουλιάστε τα για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βήμα 2
Προσθέστε 2 1/2 λίτρα νερό στα φασόλια, ή αρκετό για να γεμίσετε τη χύτρα περίπου ως τα 2/3 γεμάτη. Καλύψτε και μαγειρέψτε 30 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε την ντομάτα και το καρότο. Μαγειρέψτε περίπου 5 λεπτά και ανακατέψτε στο μπέικον. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό και ομοιόμορφο.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το μείγμα λαχανικών και μπέικον στη χύτρα με τα μαύρα φασόλια. Καλύψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα περίπου 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και αρωματίζουμε με πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
380,6 θερμίδες: 13,1 g πρωτεΐνης, 28,2 g υδατάνθρακες, 25,7 mg χοληστερόλης, 338,6 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για στιφάδο θαλασσινών Moqueca Baiana