Αυτή η ιταλική συνταγή για μελιτζάνες παρμεζάνα είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής, δίχως να περιλαμβάνει ψήσιμο στο τηγάνι! Αυτό το ιταλικό πιάτο είναι εξίσου νόστιμο αλλά πιο ελαφρύ! Χρησιμοποιήστε αντίστοιχα τις ποσότητες μοτσαρέλας και παρμεζάνας, ανάλογα με το γούστο σας. Αξίζει να το δοκιμάσετε, ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνι!
Υλικά που θα χρειαστείτε
3 μελιτζάνες, ωμές
2 φρέσκα αυγά
4 φλιτζάνια ιταλική τριμμένη φρυγανιά (κατά προτίμηση Progresso Italian Style Bread Crumbs PLB)
6 φλιτζάνια σάλτσα, για μακαρόνια
1 συσκευασία τυρί μοτσαρέλα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Βήμα 2
Βυθίστε τις φέτες μελιτζάνας στο αυγό και μετά στη τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετήστε σε ένα στρώμα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Βήμα 3
Σε ένα ταψί 23×33 εκατοστών, απλώστε τη σάλτσα για να καλύψετε το κάτω μέρος. Τοποθετήστε ένα στρώμα από φέτες μελιτζάνας πάνω στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά, τελειώνοντας με τα τυριά. Απλώστε τον βασιλικό στην κορυφή.
Βήμα 4
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να αρχίζουν ροδίσουν. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τη μελιτζάνα παρμεζάνα να κρυώσει 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 35 λεπτά
Μερίδες: 8 με 10
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
487,4 θερμίδες, 24,2 g πρωτεΐνης, 62,1 g υδατάνθρακες, 72,8 mg χοληστερόλης, 1663,1 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για κοτόπουλο πικάτα με μανιτάρια!