Μεξικάνικη Κουζίνα

Μεξικάνικη μαργαρίτα με αγγούρι και χαλαπένιο

Μεξικάνικη μαργαρίτα με αγγούρι και χαλαπένιο

Για εσάς που λατρεύετε την μεξικάνικη κουζίνα αυτή η μαργαρίτα είναι ιδανική! Τίποτα δεν έχει καλύτερη και πιο πικάντικη γεύση από την τεκίλα με πιπεριά χαλαπένιο! Το αγγούρι προσθέτει μια φρεσκάδα που «σβήνει» το καυτερό χαλαπένιο. Όσο περισσότερο κρυώνει το ποτό σας, τόσο περισσότερο χαλαπένιο και αγγούρι εγχύεται στην τεκίλα. Σερβίρετε με πάγο σε ένα ποτήρι με αλάτι, γαρνιρισμένο με φέτες αγγουριού.

Υλικά που θα χρειαστείτε

½ φλιτζάνι τεκίλα (ή περισσότερο, αναλόγως πόση περιεκτικότητα θέλετε)

½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ

¼ φλιτζάνι λικέρ πορτοκάλι

¼ φλιτζάνι απλό σιρόπι ζάχαρης

1 πιπεριά χαλαπένιο, κομμένη και χωρίς σπόρους

4 λεπτές φέτες αγγούρι ή περισσότερο για γεύση

4 σφήνες λάιμ

2 κουταλιές αλάτι κόσερ, ή περισσότερο ανάλογα με τα γούστα σας

Πάγο

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατέψτε την τεκίλα, τον χυμό λάιμ, το λικέρ πορτοκαλιού και το απλό σιρόπι μαζί σε μια κανάτα (που έχει καπάκι). Προσθέτουμε το πιπέρι χαλαπένιο και τις λεπτές φέτες αγγουριού. Ψύξτε τουλάχιστον για 1 ώρα.

Βήμα 2

Τρίχτε μια σφήνα λάιμ κατά μήκος του χείλους καθενός από τα τέσσερα ποτήρια (pint). Απλώστε το αλάτι κόσερ σε μια επίπεδη πλάκα. Πιέστε ελαφρά τα ποτήρια πάνω στο αλάτι για να κολλήσει περιμετρικά. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και ρίξτε τη μαργαρίτα από πάνω. Γαρνίρετε με φέτα αγγουριού.

Στην υγεία σας!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 60 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

170 θερμίδες, πρωτεΐνη 0,5 g, υδατάνθρακες 20,7 g, λίπος 0,1 g, νάτριο 2886.9 mg.