Αυτή η μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι είναι ο ιδανικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το γλυκό καλοκαιρινό καλαμπόκι! Με αυτή τη μεξικάνικη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα κρεμώδη, πικάντικη, αλμυρή και εσπεριδοειδή! Η τέλεια ελαφριά σαλάτα για να συνοδεύσετε τα καλοκαιρινά φαγητά. Προσφέρετέ την στους καλεσμένους σας!
Τι θα χρειαστείτε
6 καλαμπόκια
Αλάτι
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
¼ φλιτζάνι τυρί cotija ή φέτα (κρατήστε έξτρα για γαρνιτούρα)
Χυμό από 2 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (κρατήστε έξτρα για γαρνιτούρα)
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι (κρατήστε έξτρα για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά τους σπόρους καλαμποκιού από τη βάση. Προσθέστε περίπου 1/2 νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα και αφήστε τη να σιγοβράσει. Προσθέστε το αλάτι και στη συνέχεια το καλαμπόκι. Καλύψτε την κατσαρόλα για 3 έως 4 λεπτά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει μαλακό το καλαμπόκι. Στραγγίστε και στεγνώστε.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ρίξτε καλαμπόκι με μαγιονέζα, τυρί cotija (ή φέτα), χυμό λάιμ, κόλιαντρο και τσίλι. Προσθέστε αρκετό αλάτι. Γεμίστε με περισσότερο τυρί cotija (ή φέτα), κόλιαντρο και πασπαλίστε τσίλι σε σκόνη. Έτοιμη για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.delish.com
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη συνταγή για ψητό ανανάς με ρύζι και ζαμπόν