Αντί να παραγγείλετε κινέζικο φαγητό, κάντε το μόνοι σας. Εξαιρετικό πιάτο με μοσχάρι και μπρόκολο, σεβίρεται με λευκό ρύζι ή ρύζι τζασμίν. Παραδοσιακή οικογενειακή κινέζικη συνταγή! Μπορείτε, αν προτιμάτε, να αντικαταστήστε το μοσχαρίσιο κρέας με κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου ή 2 φλιτζάνια μαγειρεμένες γαρίδες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 λωρίδες μοσχαρίσιες μπριζόλες, κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
2 κουταλάκια του γλυκού ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια λευκό ρύζι
4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι κονσερβοποιημένα βλαστάρια μπαμπού σε φέτες, στραγγισμένα
½ φλιτζάνι μανιτάρια σε κονσέρβα, στραγγισμένα (προαιρετικά)
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
¼ φλιτζάνι μπιζέλια (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας νερό
½ μπουκάλι (280 γραμμάρια περίπου) σάλτσα στρειδιών
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τη μπριζόλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Βάλτε το ρύζι και 4 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό, για 20 με 25 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τους βλαστούς μπαμπού, τα μανιτάρια, το 1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκι, την πράσινη πιπεριά, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσει η πράσινη πιπεριά, για 4 έως 5 λεπτά. Προσθέστε τις μπριζόλες, το μπρόκολο και τα μπιζέλια. Αφήστε στη φωτιά μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4
Χτυπάμε σε ένα μπολ το κορν φλάουερ και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να διαλυθεί. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα στρειδιών σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε σιγά σιγά το μείγμα με το κορν φλάουερ μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 3 με 5 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα σάλτσας στρειδιών στις μπριζόλες. Πασπαλίζουμε με το 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφήστε στη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 7 με 8 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από ρύζι.
Καλή όρεξη!