Μοσχάρι με ρύζι μπρόκολο: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της κινέζικης κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα πολύ δημοφιλές κινέζικο πιάτο, ίδιο με αυτό που σερβίρεται σε πακέτο, αλλά χωρίς όλους τους υδατάνθρακες. Το μοσχαρίσιο κρέας συνδυάζεται υπέροχα με το ρύζι μπρόκολο, ενώ οι σάλτσες και τα μπαχαρικά που το συνοδεύουν απογειώνουν τη γεύση του και την απόλαυσή σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
¼ φλιτζάνι σάλτσα hoisin
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
600 γραμμάρια μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 σακούλες (300 γραμμάρια) παγωμένο ρύζι μπρόκολο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι (Προαιρετικά)
⅛ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (Προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπήστε μαζί το ζωμό βοδινού, τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, τη σάλτσα στρειδιών, το κορν φλάουερ και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθούν το κορν φλάουερ και η ζάχαρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε την κομμένη μπριζόλα σε ένα ξεχωριστό μπολ και περιχύστε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 3
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ρύζι μπρόκολο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μοιράζουμε το ρύζι μπρόκολο σε μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 4
Βάλτε το κρέας στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το βόειο κρέας και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 5
Ρίξτε με κουτάλι το μοσχάρι πάνω από το ρύζι μπρόκολο. Γαρνίρουμε με σουσάμι και τριμμένο κόκκινο πιπέρι.
Καλή όρεξη!