Αν θέλετε να κάνετε ένα παραδοσιακό, νόστιμο μοσχαράκι Stroganoff, δοκιμάστε αυτή την συνταγή που έρχεται κατ’ ευθείαν από την ρώσικη κουζίνα. Θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο! Σερβίρετε πάνω από χυλοπίτες με ρύζι ή αυγό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
750 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιου κρέατος, κομμένο σε λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι μανιτάρια
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 ¼ φλιτζάνι παγωμένο ζωμό βοείου κρέατος
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι με το αλάτι σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και ανακινήστε καλά.
Βήμα 2
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε το μοσχάρι στο ζεστό βούτυρο να ροδίσει, για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Ρίξτε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο κρέας. Ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για 3 με 4 λεπτά. Βάλτε το κρέας και τα λαχανικά σε ένα μπολ, αφήνοντας τα υγρά στο τηγάνι.
Βήμα 3
Λιώστε άλλες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο καυτό βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε τον ντοματοπελτέ στο μείγμα του αλευριού. Ρίχνουμε το ζωμό βοδινού στο μείγμα και αφήνουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να πήξει και να αφρίσει, για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 4
Ξαναρίξτε το μοσχαράκι και τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να καλυφθούν με σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 2 με 3 ώρες. Όσο περισσότερο μαγειρεύεται, τόσο πιο τρυφερό θα είναι το κρέας. Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το λευκό κρασί στο κρέας και αφήστε το για λίγο να ζεσταθεί (να μην βράσει).
Καλή όρεξη!