Ακόμη ένα εξαιρετικό βίγκαν πιάτο αποτελούν οι μπάλες γλυκοπατάτας με φασκόμηλο! Οι γλυκοπατάτες και το φασκόμηλο συνδυάζονται σε σνακ, χωρίς σιτάρι, χρησιμοποιώντας ρολό βρώμης! Γίνονται υπέροχα ορεκτικά! Μπορεί να σερβιριστεί απλό/σκέτο ή με σάλτσα. Οι πιστοί της γλυκοπατάτας θα λατρέψουν αυτή τη λιχουδιά!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 μερίδα σπρέι μαγειρέματος
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι ντεμοντέ βρώμη
¾ φλιτζάνι πουρέ γλυκοπατάτας
1 αυγό
1 dried κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
Ground κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνετε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι μέχρι να είναι ημιδιαφανές, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε ένα ταψάκι σε μέτρια φωτιά και ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος.
Βήμα 3
Συνδυάστε τη βρώμη, τις γλυκοπατάτες, το αυγό, το φασκόμηλο και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μείγμα κρεμμυδιού. Φτιάξτε, από το μείγμα, μπάλες μικρού μεγέθους (μπάλα γκολφ). Ελαφρώς πιέστε τις μπάλες για να γίνουν λίγο φλατ.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε τις μπάλες γλυκοπατάτας στο προθερμασμένο ταψί μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 6