Ινδική Κουζίνα

Μπακαλιάρος με κάρυ και γάλα καρύδας

Μπακαλιάρος με κάρυ και γάλα καρύδας

Οι εκπλήξεις από την ινδική κουζίνα δεν έχουν τελειωμό! Ένα υπέροχα εξωτικό, αλλά γρήγορο πιάτο με μπακαλιάρο, κάρυ και γάλα καρύδας. Ενας συνδυασμός όχι πολύ συνηθισμένος στις δυτικές κουζίνες, αλλά που θα σας αρέσει σίγουρα! Σερβίρετε πάνω από καστανό ρύζι, κεχρί ή κινόα. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι άψητο καστανό ρύζι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου, κομμένα σε κύβους
1 ½ κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 κουτί (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
1 συσκευασία (1/2 κιλό) κατεψυγμένα λαχανικά
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ρύζι να βράσουν. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε με μπακαλιάρο και πασπαλίζουμε με κάρυ σε σκόνη, τσίλι σε σκόνη, κουρκουμά, κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε το γάλα καρύδας και τα κατεψυγμένα λαχανικά. ΣΔκεπάστε το τηγάνι και τηγανίστε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ο μπακαλιάρος να ξεφλουδίζεται εύκολα με ένα πιρούνι.

Βήμα 3
Βγάλτε 1/2 φλιτζάνι υγρό από το τηγάνι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το κορν φλάουερ. Το ξαναρίχνουμε στο τηγάνι για να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε πάνω από το μαγειρεμένο ρύζι.

Καλή όρεξη!