Μπισκότα βουτύρου: Μια συνταγή της γερμανικής κουζίνας. Αυτά τα νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα εμπλουτισμένα με αμύγδαλο είναι τέλεια οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Απολαύστε τα με ένα μεγάλο φλιτζάνι τσάι. Εάν έχετε ζυγαριά, μετρήστε τα συστατικά σε γραμμάρια, καθώς οι αναλογίες είναι σημαντικές. (Τα μέτρα γραμμαρίων βρίσκονται στη Σημείωση του Μάγειρα).
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
¼ φλιτζάνι ζάχαρη με γεύση βανίλιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι αμυγδάλου και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Τρίψτε με βούτυρο με τα δάχτυλά σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και κάντε μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 3
Απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Κυλήστε σε μακριά, λεπτά κομμάτια. Κόβουμε σε κομμάτια 5 εκατοστών και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο έτοιμο ταψί.
Βήμα 4
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 10 με 15 λεπτά. Ρίξτε αμέσως τα μπισκότα στη ζάχαρη βανίλιας όσο είναι ζεστά και κυλίστε τα να πάει η ζάχαρη παντού. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σημείωση του Μάγειρα:
Η αρχική συνταγή είναι σε μετρική. Αν έχετε ζυγαριά, μετρήστε 300 γρ αλεύρι, 125 γρ ζάχαρη, 150 γρ αλεύρι αμυγδάλου και 250 γρ ανάλατο βούτυρο. Οι αναλογίες είναι σημαντικές.
Καλή όρεξη!