Αν είστε από αυτούς ή αυτές που δεν θέλετε τα παιδιά σας ή και εσείς οι ίδιοι να τρώτε γλυκίσματα από έξω, τα μπισκότα βρώμης με κομμάτια κουβερτούρα, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.Μία εύκολη συνταγή της ελληνικής κουζίνας.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
200 γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 ½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτελεση συνταγης:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και στο τέλος τα κομμάτια σοκολάτας.
Για να φτιάξουμε τα μπισκότα και να τα τοποθετήσουμε στο ταψί χρησιμοποιούμε 2 κουταλάκια του γλυκού, κρατώντας 1 σε κάθε χέρι.
Με το ένα κουταλάκι παίρνουμε μια μέτρια κουταλιά από τη ζύμη μας και με το άλλο κουταλάκι σπρώχνουμε τη μπαλίτσα της ζύμης και την αφήνουμε στο ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Αφήνουμε ανάμεσα στις μπαλίτσες της ζύμης 3 εκατοστά απόσταση, γιατί στο φούρνο απλώνουν. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά και αν τα μεταφέρουμε θα χαλάσουν.
Περιμένουμε να σκληρύνουν λίγο και μετά τα μεταφέρουμε σε ένα πάγκο για να κρυώσουν.
Καλή όρεξη!
Πηγή: neadiatrofis.gr