Μια ιταλική συνταγή για να κάνετε εύκολα και γρήγορα ένα νόστιμο και εύκολο ορεκτικό με μπρουσκέτα και διπλή ντομάτα (ρομά και λιαστή). Γίνεται εντυπωσιακό και νόστιμο, δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε! Το βαλσάμικο ξύδι του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο βασιλικό, αλλά είναι καλύτερο με φρέσκο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 ντομάτες ρομά, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, συσκευασμένες σε λάδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, χωρίς τους μίσχους
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 γαλλική μπαγκέτα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκρίλ.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μαζί τις ρομά ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες 2 περίπου εκατοστών. Σε ένα ταψί, τακτοποιήστε τις φέτες μπαγκέτας σε μία στρώση. Ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βήμα 4
Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα ντομάτας πάνω στις φέτες μπαγκέτας. Γεμίστε τις φέτες με τυρί μοτσαρέλα.
Βήμα 5
Ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή όρεξη!