Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο πιάτο νιόκι με σάλτσα φασκόμηλου-βούτυρου. Μια πεντανόστιμη σάλτσα φασκόμηλου, βουτύρου, σκόρδου και τυριού, μπορεί να σταθεί άνετα ως ένα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο ή ακόμη και ως πλήρες γεύμα! Σκέτη απόλαυση!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 συσκευασίες (350 γραμμάρια) νιόκι πατάτας
¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά νιόκι και μαγειρέψτε τα μέχρι να επιπλεύουν στην επιφάνεια, για 2 με 3 λεπτά.
Βήμα 2
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα, περίπου για 4 λεπτά. Ρίχνουμε το φασκόμηλο και αλατίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε τα μαγειρεμένα νιόκι. Ρίξτε απαλά το 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και την πιπεριά. Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!