Κινέζικη Κουζίνα

Φασόλια σόγιας szechuan edamame

Φασόλια σόγιας szechuan edamame

Φασόλια σόγιας szechuan edamame: Μια κινέζικη συνταγή για ένα φανταστικό και υγιεινό σνακ γεμάτο πρωτεΐνες. Το Edamame είναι ένα είδος φασολάκια σόγιας που είναι νεαρά και πράσινα όταν συλλέγονται, και είναι πολύ συνηθισμένο στην κουζίνα της ανατολικής Ασίας. Αν και ο ίδιος ο λοβός δεν είναι βρώσιμος, προσθέτει γεύση, κάνοντας το edamame ένα ιδανικό σνακ. Η αποφλοιωμένη εκδοχή είναι για προσθήκη σε πιάτα με ρύζι και σαλάτες. Το Edamame είναι φθηνό, με το κόστος του ξεφλουδίσματος να είναι ελαφρώς υψηλότερο. Αντικαταστήστε τα πατατάκια με αυτή τη γρήγορη και νόστιμη συνταγή! Σερβίρετε ζεστό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (450 γραμμάρια) καταψυγμένους λοβούς edamame
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τους λοβούς edamame σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στα μικροκύματα μέχρι να μαλακώσουν, για 4 με 6 λεπτά.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το σουσάμι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίστε το μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί και να πήξει ελαφρά η σάλτσα σόγιας, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τους λοβούς edamame και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν, για 1 έως 2 λεπτά.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήστε το ελαιόλαδο με φυτικό λάδι.

Αν δεν τα θέλετε πολύ πικάντικα, απλώς παραλείψτε τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς ή προσθέστε κι άλλες αν θέλετε πραγματικά κάτι παραπάνω από ένα απλό πικάντικο σνακ.

Σημειώστε ότι δεν τρώτε τον εξωτερικό λοβό αυτού του φασολιού! Βάλτε το λοβό στο στόμα σας και χρησιμοποιήστε τα δόντια σας για να βγάλετε τα φασόλια μέσα.

Καλή όρεξη!