Πίτα γεμιστή με λουκάνικο, κρεμμύδι, ελληνικές ελιές, άγρια μανιτάρια, φύλλα σπανακιού και φέτα! Αυτή η ελληνική συνταγή για γεμιστές πίτες συνοδεύεται άψογα με μείγμα γιαούρτι-λεμόνι! Εύκολη και γρήγορη συνταγή αν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 λεμόνι, χυμός
120 γραμμάρια λουκάνικο χοιρινό
1 μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο σε κύβους
⅓ φλιτζάνι ελληνικές ελιές, κομένες σε ροδέλες
¾ φλιτζάνι άγρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα σπανακιού (baby), συσκευασμένα
6 μεγάλα αυγά αυγά, χτυπημένα
⅔ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
2 πίτες, κομένες και ανοιγμένες στη μέση
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Αφού χτυπήσουμε αρκετά να να απλωθεί παντού ο χυμός λεμονιού, το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, μαγειρεύετε το λουκάνικο, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ελιές και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμη.
Βήμα 3
Προσθέστε φύλλα σπανακιού και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν και το λουκάνικο να μαγειρευτεί πλήρως, περίπου 1 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί όσο επιθυμείτε. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε σε φέτα.
Βήμα 4
Γεμίζουμε κάθε πίτα με το μείγμα φέτας-αυγού. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς το με το μείγμα γιαουρτιού-λεμονιού.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
381,7 θερμίδες, πρωτεΐνες 21 g, υδατάνθρακες 23,4 g, λίπος 23,4 g, χοληστερόλη 317,3 mg, νάτριο 895,8 mg.
Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για κοτοσουβλάκια!