Αναμφίβολα μια από τις καλύτερες βραζιλιάνικες πίτσες είναι και η πίτσα ρόκα με λιαστή ντομάτα! Σε αυτή τη συνταγή πίτσας χρησιμοποιείται λιαστή ντομάτα και ρόκα που συνδυάζει τη γεύση και την υφή σε μια γκουρμέ πίτσα. Απλή και εύκολη συνταγή, με πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Για τους λάτρεις του τυριού συνίσταται να προσθέσουν και τριμμένη φέτα προαιρετικά, στο τέλος της εκτέλεσης. Ο,τι πρέπει για βραδινό τσιμπολόγημα με παρέα.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 προψημένη κρούστα πίτσας
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ρόκα
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Ετοιμάστε ταψί 23 – 25 εκατοστών.
Βήμα 2
Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στην κρούστα της πίτσας. Τακτοποιήστε το τυρί μοτσαρέλα και τις ντομάτες στο φλοιό της πίτσας.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου το τυρί γίνει αφρώδες, για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέστε στην κορυφή τη ρόκα για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 8
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
248 θερμίδες: 7,8 g ολικού λίπους, 23 mg χοληστερόλης, 768 mg νατρίου, 31,4 g υδατάνθρακες, 15,3 g πρωτεΐνης
Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης αυτή τη συνταγή για ζουμερή μπριζόλα μπάρμπεκιου