Μια κλασσική αγγλική συνταγή για παστό βοδινό κρέας με πατάτες, για ένα σίγουρα πετυχημένο μεσημεριανό πιάτο! Χρησιμοποιήστε περισσότερο καρότο αν θέλετε πιο έντονο χρώμα. Σερβίρετε με τηγανητά αυγά και με ψωμί ολικής αλέσεως. Μπορείτε επίσης να το συνοδεύσετε με λευκό κρασί ή μαύρη μπύρα. Εξαιρετικό πιάτο και για να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκατοστού
1 μεγάλο καρότο, τεμαχισμένο
2 κιλά μαγειρεμένο παστό βοδινό κρέας, τεμαχισμένο σε κύβους
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
1 αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, ή περισσότερο για γεύση
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να αποκτάει καφέ χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τις πατάτες και το καρότο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ανακατέψτε το βοδινό κρέας, το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε κύβους. Αφήστε το μείγμα να ψηθεί μέχρι να γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 έως 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 8
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
320 θερμίδες: 24,7 g πρωτεΐνης, 24,6 g υδατάνθρακες, 81,5 mg χοληστερόλης, 1559,4 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η αγγλική συνταγή με το παστό βοδινό κρέας, δείτε επίσης αυτή τη συνταγή για βοδινό κρέας με λάχανο