Η κλασσικότερη ίσως Ελληνική συνταγή για πατάτες φούρνου! Πολύ απλή και γρήγορη συνταγή. Το καλύτερο είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί στο γούστο σας καθώς την ετοιμάζετε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον λεμόνι. Μπορείτε φυσικά να τις κάνετε με κοτόπουλο φούρνου με λίγη σάλτσα και φέτα από πάνω.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι νερό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
2 κύβοι μπουγιόν κοτόπουλου
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς..
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το νερό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τους κύβους του μπουγιόν και το πιπέρι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε ομοιόμορφα τις πατάτες στον πάτο ενός μέτριου ταψιού. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα του ελαιολάδου. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 1/2 με 2 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο, γυρίζοντας περιστασιακά.
Καλή όρεξη!