Αυτή είναι μια κινέζικη συνταγή για πικάντικο μογγολικό μοσχαράκι. Χρειάζεται λίγο χρόνο προετοιμασίας και λίγα λεπτά μαγειρέματος. Το σερβίρετε με ρύζι και λαχανικά και γίνεται ένα ωραίο οικογενειακό δείπνο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
2 μεγάλα πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα μπολ. Περιχύνουμε το μοσχαρίσιο κρέας με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έως όλη τη νύχτα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, αφήστε τα στη φωτιά για 5 έως 10 δευτερόλεπτα και μετά ρίξετε το μοσχαράκι. Ανακατέψτε μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ και να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!