Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Φιλιππινέζικα αυγά Kwek Kwek

Φιλιππινέζικα αυγά Kwek Kwek

Μια συνταγή της φιλιππινέζικης κουζίνας. Ένα δημοφιλές street food στις Φιλιππίνες. Τα αυγά Kwek Kwek είναι βραστά αυγά ορτυκιού σε βουτηγμένα σε κουρκούτι που τηγανίζονται και σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα. Τα αυγά Kwek Kwek είναι ένα δημοφιλές seet food στις Φιλιππίνες, είναι διασκεδαστικό, νόστιμο και σερβίρεται με πικάντικο ξύδι ή ειδική σάλτσα ντιπ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

12 αυγά ορτυκιού
¼ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
¼ φλιτζάνι κέτσαπ
¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
½ φλιτζάνι νερό
1 σταγόνα κίτρινο χρώμα τροφίμων
1 σταγόνα κόκκινο χρώμα τροφίμων
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
σουβλάκι από μπαμπού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, και αφήστε τα για 4 λεπτά. Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 2 λεπτά. Ξεπλύνετε τα αυγά σε κρύο νερό και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου. φλούδα.

Βήμα 2
Βάλτε το ξύδι ρυζιού, το κέτσαπ, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια ποσότητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Βήμα 3
Ετοιμάστε το κουρκούτι προσθέτοντας κόκκινο και κίτρινο χρώμα τροφίμων στο νερό για να πάρει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα το πορτοκαλί υγρό και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

Βήμα 4
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ στους 190 βαθμούς.

Βήμα 5
Πασπαλίστε απαλά τα αυγά με το κορν φλάουερ για να επικαλυφθούν καλά τινάξτε τα για να φύγει το παραπανίσιο. Βουτήξτε τα στο κουρκούτι ώστε να καλυφθούν πλήρως. Τρυπήστε τα αυγά με το σουβλάκι από μπαμπού και ρίξτε τα απαλά στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει τραγανό, για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζουμε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βραστά αυγά κοτόπουλου για αυτό το πιάτο, οπότε αναφέρεται ως tokneneng.

Καλή όρεξη!