Κινέζικη Κουζίνα

Πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας με μπρόκολο

Πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας με μπρόκολο

Πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας με μπρόκολο: Μια αυθεντική κινέζικη συνταγή για ένα πιάτο με γνήσιες ασιατικές γεύσεις. Το πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας και το μπρόκολο είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός σε αυτό το γρήγορο δείπνο. Το κορν φλάουερ δίνει την χαρακτηριστική υφή στο πιάτο, ενώ τα μπαχαρικά απογειώνουν την γεύση του!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

350 γραμμάρια τρυφερή μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκαλα ή κόντρα φιλέτο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κιλό φρέσκο μπρόκολο, κομμένο
4 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι ρυζιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες. Βάλτε 1 κ.σ. κορν φλάουερ και τη σάλτσα σόγιας με το σκόρδο και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ. Το ρίχνουμε στο μοσχαρίσιο κρέας. Αφήστε τα μαζί για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, αφαιρέστε τα λουλούδια από το μπρόκολο και κόψτε το σε μπουκίτσες. Ξεφλουδίστε τα κοτσάνια. Κόβουμε διαγώνια σε λεπτές φέτες.

Βήμα 3
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι νερό, τις υπόλοιπες 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 4 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι . Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ζεστό γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και τηγανίστε για 1 λεπτό.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι στο ίδιο τηγάνι. Προσθέστε το μπρόκολο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε 1 κ.σ. νερό πάνω από λαχανικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 6
Προσθέστε το μείγμα του μοσχαρίσιου κρέατος και σάλτσας σόγιας. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να πήξει η σάλτσα. Βγάλτε το από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύδι. Ετοιμο!

Καλή όρεξη!