Ρας μαλάι: Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα υπέροχο πιάτο. Το ρας μαλάι είναι ζυμαρικά τυριού σε σάλτσα κρέμας και είναι ένα δημοφιλές ινδικό επιδόρπιο, που χρειάζεται πολύ χρόνο για να προετοιμαστεί με τον παραδοσιακό τρόπο. Σε αυτή την συνταγή έγιναν μερικές συντομεύσεις, αλλά έχει ακριβώς την ίδια γεύση με το παραδοσιακό ρας μαλάι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 δοχείο (420 γραμμάρια) τυρί ρικότα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια μισό και μισό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
½ κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο (προαιρετικά)
1 πρέζα σαφράν
1 κουταλιά της σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε ένα φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε το τυρί ρικότα και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φλιτζάνια για μάφιν.
Βήμα 3
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, για 35 με 40 λεπτά. Ψύξτε τα για 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε για να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα. Τοποθετήστε τις μπάλες τυριού σε μια πιατέλα γλυκού.
Βήμα 4
Όσο ψήνεται το τυρί, ρίξτε το μισό και το μισό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε 10 λεπτά. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το κάρδαμο, το ροδόνερο και το σαφράν στο μισό και σιγοβράστε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Περιχύστε το κρύο μείγμα πάνω από τις μπάλες τυριού. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και τα φιστίκια Αιγίνης πάνω από τις μπάλες τυριού για να σερβίρετε.
Καλή όρεξη!