Ελληνική Κουζίνα

Ριζόγαλο

Ριζόγαλο

Κλασσική Ελληνική συνταγή για ριζόγαλο. Ενα απλό, απολαυστικό και νόστιμο επιδόρπιο. Κάποιοι στην Ελλάδα το φτιάχνουν με αυγά, αλλά η πιο συνηθισμένη εκδοχή είναι χωρίς. Απολαύστε το καλύτερα κρύο – αν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι λευκό ρύζι
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ρύζι να βράσουν. Μειώστε αμέσως τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι πολύ αργά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού και το ρύζι να είναι μαλακό, για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά στο υψηλό.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε μαζί το 1/2 φλιτζάνι γάλα και το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ.

Βήμα 4
Μόλις βράσει το μείγμα ρυζιού-γάλακτος, προσθέστε το μείγμα κορν φλάουερ και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5
Ρίξτε το ρυζόγαλο σε ατομικά πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίστε με κανέλα. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες.

Καλή όρεξη!