Ρωσική Κουζίνα

Ρωσικά ντόνατς

Ρωσικά ντόνατς

Κλασσική ρωσική συνταγή για νόστιμα ντόνατς με ζύμη εμπλουτισμένη με τυρί. Το Tvorog (ρωσικό τυρί cottage) χρησιμοποιείται παραδοσιακά για αυτή τη συνταγή, αλλά μπορεί να γίνει και με απλό τυρί ή με ρικότα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

250 γραμμάρια τυρί
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (Προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το τυρί αγρότη, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.

Βήμα 2
Τυλίξτε τη ζύμη σε μπάλες με βρεγμένα χέρια για να μην κολλήσει.

Βήμα 3
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνιή βαριά κατσαρόλα στους 190 βαθμούς. Το λάδι πρέπει να είναι καυτό αλλά να μην καπνίζει. Είναι έτοιμο για τηγάνισμα αν δείτε μικρές φυσαλίδες αέρα γύρω από μια ξύλινη κουτάλα τοποθετημένη στο λάδι.

Βήμα 4
Τηγανίζουμε μια παρτίδα από τις μπάλες ζύμης στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 2 λεπτά. Τοποθετήστε τα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε χρώμα ζάχαρης διακόσμησης προτιμάτε.

Αν θέλετε οι λουκουμάδες σας να έχουν πιο λεία επιφάνεια, πιέστε το τυρί από ένα σουρωτήρι πριν το προσθέσετε στο μείγμα.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *