Ιαπωνική Κουζίνα

Ρολό σούσι καπνιστού σολομού

Ρολό σούσι καπνιστού σολομού

Αν έχετε την περιέργεια και την διάθεση να κάνετε το πιο γνωστό ιαπωνικό έδεσμα, αλλά σας φαίνεται πολύ μακρινό και δύσκολο, μην ανησυχείτε καθόλου! Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ρολό σούσι με καπνιστό σολομό και θα δείτε ότι τελικά, όχι μόνο είναι απλό και εύκολο, αλλά και ότι ετοιμάσατε ένα πολύ νόστιμο πιάτο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια ιαπωνικό ρύζι σούσι
6 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
6 φύλλα φύκια νόρι
1 αβοκάντο – ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε φέτες
1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
250 γραμμάρια καπνιστό σολομό, κομμένο σε μακριές λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας πάστα wasabi

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μουλιάζουμε το ρύζι για 4 ώρες. Στραγγίζουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε σε έναν ατμομάγειρα με 2 φλιτζάνια νερό. Το ρύζι πρέπει να είναι ελαφρώς στεγνό, καθώς αργότερα θα προστεθεί ξύδι.

Βήμα 2
Αμέσως μετά το μαγείρεμα του ρυζιού, ρίχνουμε 6 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού στο ζεστό ρύζι. Απλώνουμε το ρύζι σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3
Τοποθετήστε 1 φύλλο φύκι σε ένα βοηθητικό ψαθάκι, απλώστε ένα λεπτό στρώμα δροσερό ρύζι πάνω στο φύκι. Αφήστε κενό τουλάχιστον 1 εκατοστό στην πάνω και κάτω άκρη των φυκιών. Αυτό γίνεται για ευκολότερη σφράγιση αργότερα. Βάλτε λίγο wasabi στο ρύζι. Τοποθετήστε το αγγούρι, το αβοκάντο και τον καπνιστό σολομό στο ρύζι. Τοποθετήστε τα περίπου 2,5 εκατοστά μακριά από την κάτω άκρη των φυκιών.

Βήμα 4
Βρέξτε ελαφρά την επάνω άκρη των φυκιών. Κυλήστε από κάτω προς τα πάνω χρησιμοποιώντας το ψαθάκι μπαμπού σφιχτά. Κόβουμε το ρολό σε 8 ίσα κομμάτια και σερβίρουμε. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα ρολά.

Καλή όρεξη!