Ρωσική Κουζίνα

Ρωσική πατατοσαλάτα της μαμάς

Ρωσική πατατοσαλάτα της μαμάς

Δοκιμάστε να κάνετε αυτή την παραδοσιακή σπιτική συνταγή της ρωσικής κουζίνας. Αυτή η ρωσική πατατοσαλάτα (ή βινεγκρέτ) γίνεται πανεύκολα και έχει μια πολύ πλούσια και χαρακτηριστική γεύση, που θα την βρείτε εξαιρετική! Ενα πιάτο που είναι τέλειο ως συνοδευτικό για ένα εορταστικό γεύμα, ενώ θα ικανοποιήσει και τους φίλους της vegan διατροφής.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

5 μικρά παντζάρια
2 πατάτες
1 καρότο, καθαρισμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 πίκλα τουρσί, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι λάχανο τουρσί, στραγγισμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και το καρότο, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά. Βγάλτε τα λαχανικά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τις πατάτες. Κόβουμε σε κύβους τα παντζάρια, τις πατάτες και το καρότο και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πίκλα, το λάχανο τουρσί, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αφήστε τη σαλάτα να κρυώσει για 2 έως 3 ώρες. Σερβίρετε κρύα.

Καλή όρεξη!