Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο μοσχαράκι με μπρόκολο

Κινέζικο μοσχαράκι με μπρόκολο

Κινέζικο μοσχαράκι με μπρόκολο: Μια κινέζικη συνταγή πολύ συνηθισμένη στα κινέζικα εστιατόρια, με χαρακτηριστική ασιατική γεύση που του δίνουν η σάλτσα στρειδιών, το σησαμέλαιο, η σάλτσα σόγιας, ο αρακάς χιονιού και τα υπόλοιπα υλικά. Το γλυκομπίζελο ή αρακάς του χιονιού, είναι ένα βρώσιμο μπιζέλι με επίπεδο λοβό και λεπτά τοιχώματα λοβών, που τρώγεται ολόκληρο, με τους σπόρους και με τον λοβό, ενώ είναι ακόμη άγουρο. Με αυτή την συνταγή θα κάνετε ένα πιάτο πολύ εύκολο. Κάνει τέσσερις μεγάλες μερίδες για ενήλικες. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι στον ατμό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

⅓ φλιτζάνι ξηρό κρασί σέρι
⅓ φλιτζάνι σάλτσα στρειδιών
2 κουταλάκια του γλυκού ασιατικό (ψημένο) σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
3/4 του κιλού μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 λεπτή φέτα φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κιλό μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 κουτί (1/2 κιλό) μανιτάρια κομμένα σε φέτες, στραγγισμένα
1/4 του κιλού αρακά χιονιού (γλυκομπίζελο)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το σέρι, τη σάλτσα στρειδιών, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ μαζί σε ένα μπολ και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος σε ένα ρηχό μπολ, περιχύστε το κρέας με τη σάλτσα στρειδιών, ανακατέψτε να καλυφθεί και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε και ανακατέψτε το τζίντζερ και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι να μυρίσουν για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε και πετάξτε το τζίντζερ και το σκόρδο. Βάλτε το μπρόκολο, τα μανιτάρια και τα μπιζέλια μαζί στο τηγάνι. Τηγανίστε και ανακατέψτε στο καυτό λάδι μέχρι το μπρόκολο να πάρει ανοιχτό πράσινο χρώμα και να γίνει λίγο τρυφερό, για 5 με 7 λεπτά. Αδειάστε το μείγμα λαχανικών σε ένα μπολ.

Βήμα 4
Ρίξτε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος με τη μαρινάδα στο τηγάνι. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να σχηματίσει ένα γλάσο στο μοσχάρι και το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 5 λεπτά. Ξαναρίξτε τα μαγειρεμένα λαχανικά στο γουόκ και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί το μπρόκολο, περίπου για 3 λεπτά.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μερικές συμβουλές προετοιμασίας: Κόψτε όλα τα λαχανικά και το μοσχαρίσιο κρέας και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα και γρήγορα στο μαγείρεμα.

Καλή όρεξη!