Αυτή η ελληνική συνταγή για σαγανάκι στη φωτιά είναι το ιδανικό συνοδευτικό! Μπορείτε να μαγειρέψετε αυτή την παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά στο σπίτι σας μέσα σε λίγα λεπτά. Είτε αν θέλετε για να δημιουργήσετε λίγο ρομαντισμό με μια φλόγα τη νύχτα, είτε απλά να δοκιμάσετε ένα γρήγορο και νόστιμο λιωμένο τυρί. Σερβίρετε με φέτες φρέσκο ή ψητό ψωμί.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 συσκευασία τυρί κασέρι
1 κουταλιά της σούπας νερό (ή ανάλογα με τις ανάγκες)
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ανάλογα με τις ανάγκες)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπράντυ, σε θερμοκρασία δωματίου
½ λεμόνι, ή περισσότερο για γεύση
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Αλείψτε κάθε πλευρά του τυριού κασέρι με λίγο νερό. Βυθίστε και τις δύο πλευρές στο αλεύρι, βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι πλήρως καλυμμένη.
Βήμα 2
Προθερμάνετε μια κατσαρόλα (από χυτοσίδηρο) σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο και αφήστε το μέχρι να ζεσταθεί. Τοποθετήστε προσεκτικά το αλευρωμένο τυρί στο ζεστό λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ξεχειλίζει το τυρί και να σχηματίζεται χρυσή-καστανή κρούστα, για περίπου 2 λεπτά. Γυρίστε γρήγορα το τυρί με μία σπάτουλα. Τηγανίζουμε μέχρι το κάτω μέρος να γίνει χρυσό-καφέ, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετέ το σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Ρίχνουμε λίγο μπράντυ πάνω στο τυρί. Βάλτε φωτιά στο μπράντυ χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα. Προσθεστε λίγο χυμό λεμονιού στην κορυφή για να σβήσετε τις τελευταίες φλόγες και γαρνίρετε με μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
391,2 θερμίδες, πρωτεΐνες 16,3 g, υδατάνθρακες 15 g, λίπος 25,4 g, χοληστερόλη 61,2 mg, νάτριο 543,5 mg.
Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, μπορείτε να δείτε επίσης και τη συνταγή για κοτόπουλο με κινόα!