Ιαπωνική Κουζίνα

Γιαπωνέζικες τηγανίτες σουφλέ

Γιαπωνέζικες τηγανίτες σουφλέ

Γιαπωνέζικες τηγανίτες σουφλέ: Δείτε αυτή την ιαπωνική συνταγή για να ετοιμάσετε αυτές τις λαχταριστές, αφράτες και πολύ παχιές ιαπωνικές τηγανίτες. Είναι μαλακές και σπογγώδεις, μια αληθινή απόλαυση. Το σούπερ μυστικό συστατικό είναι η μαγιονέζα, που κάνει τις τηγανίτες σας πιο παχιές και αφράτες. Απολαύστε τις!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 μεγάλα αυγά
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ιαπωνική μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε το γάλα και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε το να καθίσει μέχρι να ξινίσει το γάλα, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα γυάλινο, μεταλλικό ή κεραμικό μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Βήμα 4
Προσθέστε τους κρόκους αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας στο ξινισμένο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και τα ρίχνουμε στο κέντρο του μείγματος του αλευριού. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να χτυπήσετε και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε τη μαγιονέζα και ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε ένα ταψί στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Λαδώνουμε στρογγυλές φόρμες για τηγανίτες και τις τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί. Γεμίζουμε κάθε φόρμα μέχρι τη μέση με κουρκούτι. Μαγειρέψτε μέχρι οι τηγανίτες να ροδίσουν στο κάτω μέρος και να μην είναι πολύ υγρές από πάνω, για 4 έως 6 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε κάθε τηγανίτα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και οι άλλες πλευρές και οι τηγανίτες να διπλασιαστούν σε πάχος, για 4 με 6 λεπτά ακόμη. Βγάλτε τις τηγανίτες από τις φόρμες.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ιαπωνική μαγιονέζα με κανονική μαγιονέζα.

Καλή όρεξη!