Δείτε αυτή την ιδιαίτερη ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε μία υπέροχη σαλάτα με πέστο και τορτελίνι. Πολύ χορταστικό συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο για μεσημεριανό γεύμα. Τραγανά λαχανικά και πλούσια σάλτσα πέστο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (250 γραμμάρια περίπου) τορτελίνια τυριού
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
¾ φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου
⅓ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
⅓ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
¼ φλιτζάνι έτοιμο πέστο βασιλικού
¼ φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
1 ματσάκι φύλλα φρέσκου σπανακιού
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Τοποθετήστε τα τορτελίνια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα για 7 με 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν αλντέντε. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα τορτελίνια, την κόκκινη πιπεριά, το μπρόκολο, τα καρότα, τις ελιές και το σκόρδο.
Βήμα 3
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το πέστο, το γάλα, το τυρί παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Περιχύνουμε τα τορτελίνια και τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλυφθούν. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει. Στολίζουμε από πάνω με φύλλα σπανακιού. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!