Ελληνική Κουζίνα

Σοκολατάκια με δαμάσκηνο

Σοκολατάκια με δαμάσκηνο

Μια υπέροχη κλασική συνταγή για σοκολατάκια με δαμάσκηνο, γεμιστά με καβουρδισμένο αμύγδαλο και αρωματισμένα με κονιάκ!Ιδανική για την εορταστική περίοδο αλλά και για καθε γιορτή και ιδιαίτερη περίσταση!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

λίγο κονιάκ

λίγο βούτυρο

80 γρ. περίπου αμύγδαλα ολόκληρα, ασπρισμένα και ψημένα ή καρύδια κομμένα σε 4 κομμάτια, ψημένα

250 γρ.αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες (2 φακελάκια)

2 κουταλιές σπορέλαιο

Εκτελεση συνταγης:

Ραντίζουμε τα δαμάσκηνα με κονιάκ. Βράζουμε τα αμύγδαλα για 1΄, στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Αλείφουμε τις παλάμες μας με βούτυρο και τα τρίβουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε πρ. φούρνο 180 ο C για 10΄περίπου.

Γεμίζουμε τα δαμάσκηνα ένα ένα με τα ψημένα αμύγδαλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων στους 500 ο για 1΄, μαζί με το σπορέλαιο και αφήνουμε  να κρυώσει (Όχι τελείως, ανακατεύουμε κατά διαστήματα).

Βουτάμε ένα-ένα τα γεμισμένα δαμάσκηνα και με μια μικρή λαβίδα ή με ένα πηρούνι και τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε τα σοκολατάκια ώσπου να στερεοποιηθούν εντελώς και τα τοποθετούμε σε γκοφρέ χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr